De effectieve thuistruc om van visgeurtjes in de keuken af te komen

Het beste aan deze truc is dat je er eenvoudige ingrediënten voor nodig hebt die je meestal altijd in huis hebt.

Thuis vis bereiden kan een culinair genot zijn, maar de geur ervan blijft vaak uren, zelfs dagen, hangen in de keuken en veroorzaakt ongemak. Deze kenmerkende maar doordringende geur is voornamelijk te wijten aan trimethylamine, een stof die vrijkomt wanneer vis begint te ontbinden.

Dit betekent echter niet dat er geen oplossing is om deze geur te voorkomen. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige en effectieve thuistrucs om deze geur te bestrijden, en een daarvan is bijzonder nuttig gebleken: het gebruik van gekookt water met citroen en kaneel.

Deze truc wordt aanbevolen door Maite Pérez, een expert in Feng Shui, die zegt dat het niet alleen de visgeur in de keuken wegneemt, maar ook helpt om de energie in de omgeving te laten stromen.

Allereerst legt de expert uit dat het, naast het feit dat sterke geuren zoals vis ongemak veroorzaken, belangrijk is om ze te elimineren omdat ze de energie van het huis direct beïnvloeden en als ze niet geneutraliseerd worden, wordt de stroom van positieve energie (bekend als ‘chi’) in het huis geblokkeerd.

Daarom deelt ze deze zelfgemaakte truc, die ze ook wel een ritueel noemt om van die sterke geur af te komen en nieuwe energie op te doen. Om het toe te passen, geeft hij aan dat je eerst water in een pan moet koken, samen met andere effectieve ingrediënten om de geur van vis of een andere sterke geur in huis te neutraliseren, namelijk:

  • Citroenschijfjes: Ze helpen geuren te neutraliseren en het huis op te frissen.
  • Kaneelstokje: Het is ideaal om harmonie te geven en een klimaat van aangename warmte te genereren.
  • Kruidnagel: Wordt in deze Chinese filosofie gebruikt om de energie in huis te zuiveren en laat een heerlijk aroma achter.
  • Laurierblad: Nuttig om de lucht te zuiveren en in balans te brengen.

Zodra je alle ingrediënten bij de hand hebt, meng je ze in een pot en laat je ze ongeveer 20 minuten koken. Op deze manier wordt het aroma door het hele huis verspreid en verdwijnt niet alleen de slechte visgeur , maar krijg je ook een fris en natuurlijk aroma dat de vitaliteit en het welzijn in huis activeert.

Deze truc harmoniseert ook de keuken, die volgens de expert een belangrijke ruimte is die gezondheid en welvaart symboliseert voor iedereen die er woont.

Nog een truc om van visluchtjes in de keuken af te komen

Het mengen van witte azijn met citroen is een andere bekende methode in veel traditionele keukens. Het bestaat uit het koken van een mengsel van water met deze twee ingrediënten (de gesneden citroen) gedurende enkele minuten na het bereiden van de vis.

De azijn werkt als een geurneutralisator door de moleculen af te breken die verantwoordelijk zijn voor de slechte geur, terwijl de citroen zorgt voor een fris citrusaroma dat helpt om de achtergebleven sporen te verwijderen.

Op deze manier helpt de opgewekte stoom om de omgeving te zuiveren en de lucht te doordrenken met een aangenaam, natuurlijk aroma. Om het effectief te laten werken, is het aan te raden om tijdens het proces goed te ventileren.

Daarnaast kunnen de resultaten worden verbeterd door keukenoppervlakken – vooral in de buurt van het fornuis – te reinigen met een oplossing van warm water, azijn en zuiveringszout. Dit verwijdert onzichtbare resten die geurtjes kunnen blijven verspreiden, zelfs nadat het keukengerei is opgeborgen.