Het mislukt niet: de beste truc om paprika’s te bewaren zonder zacht te worden.

Het komt vaak voor dat je restjes hebt om opnieuw te gebruiken. Er is een effectieve techniek om deze veel langer vers te houden.

Om te besparen en het beste te halen uit al het voedsel dat we dagelijks koken, moeten we geen enkele truc uitsluiten die ons helpt om ze langer te bewaren, zonder iets te verspillen. Dit is het geval voor de paprika, die vaak gesneden in de koelkast blijft liggen en na korte tijd niet meer bruikbaar is. Hier is het onfeilbare geheim om hem langer houdbaar te maken.

De zoete rode paprika is ongetwijfeld een van de meest gebruikte groenten in de Argentijnse keuken. Maar als hij na het snijden niet onder de juiste omstandigheden wordt bewaard, kan hij in korte tijd zacht worden , zijn textuur verliezen en ook zijn kwaliteit.

Het is heel gebruikelijk om restjes te bewaren en bij een andere gelegenheid weer te gebruiken, maar er is een effectieve techniek om het te bewaren, zodat het veel langer vers blijft.

Wat is de beste manier om het te bewaren?

Het geheim is om de gesneden paprika’s in een luchtdichte bak met deksel te doen, zodat ze niet in contact komen met de lucht. En voordat je ze opbergt, kun je ze het beste drogen met papieren servetten , zodat ze het vocht absorberen en dus droog blijven en niet beschadigd raken.

Als je weet dat je de paprika de komende dagen niet gaat roosteren, kun je hem in de vriezer bewaren om de houdbaarheid te verlengen. De beste manier om dit te doen is door de paprika in kleine stukjes of reepjes te snijden en ze in een luchtdichte bak of zak te doen, met een papieren servet tussen de stukjes.

Als je de paprika in de vriezer bewaart, is hij zes maanden tot een jaar houdbaar . Maar experts raden aan om de paprika binnen acht maanden op te eten om te profiteren van de kwaliteit, meldt TN.