De ‘airfryer’ is een huishoudelijk apparaat dat in ons leven is gekomen om niet meer weg te gaan. Je moet echter wel weten hoe je het moet gebruiken, inclusief hoe je het meest geschikte papier kiest om er recepten mee te maken.
Keukens hebben een grote verandering ondergaan met de komst van de airfryer. Dit apparaat is een grote verrassing en het nut ervan heeft alle fijnproevers verrast, zowel in Spanje als in de rest van de wereld. Het eerste waar je echter aan moet denken is de lijst met keukengerei die je nodig hebt om er op de juiste manier mee om te gaan. Binnen deze lijst is het papier om de bereidingen te introduceren.
Tegenwoordig is er een deel van de bevolking dat aluminiumfolie gebruikt voor de luchtfriteuse, net als bij conventionele ovens. Maar er is een ander deel dat kiest voor plantaardig. Welke van de twee opties is de beste? Het antwoord op de vraag staat in de volgende regels.
Het beste papier voor de airfryer
Het bedrijf MasterPRO publiceerde een video op Instagram waarin wordt uitgelegd wat het meest geschikte papier is om te gebruiken bij het bereiden van recepten met de air fryer, zoals deze tien voorbeelden van gezonde ideeën.
In de publicatie onthult MasterPRO dat het beste alternatief voor dit kookgereedschap groentepapier is. “Behandeld met een hittebestendige siliconenlaag, laat het de lucht rond het voedsel stromen, waardoor het gelijkmatiger gaart, het niet blijft plakken en er geen schadelijke stoffen vrijkomen,” zegt het apparaatmerk.
Wat aluminiumfolie betreft, wijst het erop dat “omdat het een dicht, niet-poreus materiaal is, het de circulatie van hete lucht blokkeert, waardoor het voedsel niet gelijkmatig kan koken en minder knapperig blijft”. Bovendien, “wanneer het in contact komt met zure ingrediënten, kunnen er metaalionen vrijkomen die worden overgedragen op het voedsel”.
Om hun hypothese aan te tonen, hebben ze de tekst vergezeld van een video die laat zien hoe je aardappelschijfjes maakt met elk van de twee papiersoorten. Het resultaat (in foto’s) zegt genoeg…
Welk voedsel is niet het meest geschikt om te bakken in de air fryer?
De air fryer heeft, net als elk ander apparaat, zijn beperkingen als het gaat om welke voedingsmiddelen het minst geschikt zijn om te gebruiken. In dit artikel leggen we uit welke dat zijn en waarom.
We hebben het vooral over voedsel dat met vloeistoffen is bereid, zoals soepen, pasta of rijst. Het is ook niet aan te raden om broccoli of bloemkool te koken, omdat ze dan hun textuur verliezen. Ze kunnen echter op andere manieren worden verwerkt, zoals in dit voorbeeld van een recept dat we enige tijd geleden hebben uitgelegd.
Gesmolten kaas is ook geen aan te raden voedsel voor een airfryer. Als je echter de juiste verpakking gebruikt en voorzichtig te werk gaat, veranderen de dingen.