De citroen is, zoals we allemaal weten, een echte schat aan voedingsstoffen. Bovendien is het een van de meest gebruikte voedingsmiddelen in de gastronomie als het gaat om het op smaak brengen van gerechten. Hoewel het zeer heilzaam is voor onze gezondheid, zijn veel van de helende eigenschappen te vinden in de schil.
Hij bevat 5 tot 10 keer meer vitaminen dan zijn sap. Over het algemeen worden ze gebruikt voor zeer zoete bereidingen zoals cakes en cupcakes, waarbij een groot deel verloren gaat. Tot vandaag, natuurlijk, waar verschillende experts talloze manieren hebben onthuld om deze uitgeperste citroenschillen te gebruiken of te recyclen.
In de diepte
De meest opvallende is zonder twijfel het enkele minuten wrijven over de kozijnen van deuren en ramen om onaangenaam ongedierte zoals mieren of muggen weg te houden, vooral tijdens de zomerperiode. Volgens het bijgeloof blijven de insecten dan uit de buurt.
Ze kunnen ook worden gebruikt als natuurlijk schoonmaakmiddel. Ze zijn zelfs uitstekend geschikt voor het reinigen en desinfecteren van oppervlakken in de badkamer en keuken. Wrijf de schelpen gewoon tegen het oppervlak en veeg ze kort daarna af met een zeer vochtige doek.
Meer details
Het is ook perfect voor het opfrissen van de magnetron door een paar citroenschillen in een kom water te doen en het een paar minuten in het apparaat te verwarmen, en voor het glanzen van roestvrij staal door er een over het oppervlak van de gootsteen of koelkast te wrijven en het af te spoelen met warm water.
Alsof dat nog niet genoeg is, elimineert het ook nare geurtjes van het afval, waardoor onze keuken altijd fris en schoon blijft. Tot slot kunnen we de schillen gebruiken om aromatische olie van te maken of om schoonheidsproducten van te maken, zoals een natuurlijke scrub voor de huid en lippen.