Vinay Hiremath richtte een van de meest succesvolle bedrijven op tijdens de pandemie, maar ontdekte dat het vergaren van rijkdom hem helemaal niet vervulde: de reizen die hem tot nadenken stemden.
De meeste ondernemers geloven dat geld de sleutel is tot geluk: de positie is nauw verbonden met koopkracht en uiteindelijke financiële onafhankelijkheid, wat betekent dat je in de toekomst niet meer hoeft te werken. Vinay Hiremath, een 34-jarige die een onvoorstelbaar fortuin heeft vergaard, is echter het tegenovergestelde.
Toevallig is de tycoon, van Indiase afkomst maar woonachtig in de Verenigde Staten, gesmeed met een ander gezichtspunt, ondanks het feit dat het succes veel eerder dan verwacht op zijn deur klopte. De miljardair was medeoprichter van het bedrijf Loom in 2015, dat een buitengewone explosie doormaakte tijdens de pandemie: de langdurige opsluiting en de behoefte om virtueel in contact te komen met anderen katapulteerde het platform naar roem.
De startup maakt het mogelijk om screenshots en video-opnamen te maken in applicaties van derden, waarbij wordt gerekend op een belangrijke functionaliteit. Bijvoorbeeld in het geval van mensen die op afstand werken of online vergaderingen hebben, werd het essentieel om opnames te maken en te voorkomen dat degenen die niet aanwezig waren de details van de vergadering zouden missen.
Wat Vinay Hiremath deed met het geld dat hij vergaarde na de verkoop van het bedrijf
In 2023 ging het bedrijf echter nog een stap verder: het werd verkocht aan Atlassian voor 975 miljoen dollar, waardoor de ondernemer in totaal 60 miljoen dollar overhield om te gebruiken wat hij wilde. In plaats van rijkdom te blijven vergaren, maakte hij van de gelegenheid gebruik om op zoek te gaan naar bevredigende activiteiten. Tijdens zijn reis ontmoedigden sommige voorstellen hem echter.
De jongeman hield bijeenkomsten met experts uit de roboticawereld om meer over het onderwerp te leren, maar de initiatieven overtuigden hem niet helemaal. “Ik begon me te realiseren dat wat ik echt wilde was op Elon Musk lijken en dat is ongelooflijk gênant. Het doet zelfs pijn om dit te schrijven. Ik heb oneindige vrijheid, maar ik weet niet wat ik ermee moet doen,” zei Hiremath, die zich realiseerde dat zijn persoonlijke proces op de voorgrond moest treden.
Hij besloot zijn geld te delen met zijn ouders, die hij overtuigde om met pensioen te gaan en een waardig leven zonder zorgen te leiden. Tegelijkertijd maakte de Indiër een wereldreis met zijn vriendin, waardoor hij nieuwe culturen en tradities van andere gebieden leerde kennen. De relatie bloeide echter niet en eindigde twee jaar later, een omstandigheid die hem aan het denken zette.
De gevaarlijke expeditie naar de Himalaya en een nieuwe fase in Hawaï
“We begonnen vaak ruzie te maken en ik wist dat het niet haar schuld was, maar de mijne,” zei hij, zijn emotionele ongemak weerspiegelend. Op zoek naar antwoorden begon hij alleen aan een gevaarlijke expeditie naar de Himalaya, omdat hij geen klimervaring had. De moeilijkheden brachten hem op het randje van de dood: hij leed aan hypoxie door gebrek aan zuurstof, hoewel hij zichzelf uitdaagde en twee toppen kon beklimmen.
“Ik begreep hoe belangrijk het voor me was om moeilijke dingen te doen,” voegde Vinay eraan toe, wiens leven een drastische wending nam. Hij is nu natuurkunde gaan studeren in Hawaï en is van plan om een nieuw bedrijf te starten dat zich bezighoudt met waardecreatie. “De rijkste is niet degene die het meeste heeft, maar degene die het minste nodig heeft”, was de conclusie die hij trok na verschillende filmervaringen, waarin hij zijn ware essentie vond.